Mediatiedote julkaisuvapaa heti

ANSSI K LAITINEN TAVOITTELEE ME-TULOSTA HEINÄKUUSSA

Guinness World Records™ -ennätyskirjan virallinen harmonikan kestävyyssoiton maailmanennätysyritys starttaa keskiviikkona 11.7.2018 klo 8.00 Kuopion Klubilla. Kuopiolainen Anssi K Laitinen tavoittelee peräti 40 tunnin tulosta.

Anssi K Laitinen on pitänyt ennätystä hallussaan jo aikaisemminkin. Vuonna 2010 ME tuli Laitisen nimiin kovalla suorituksella. Harmonikka soi 31 tuntia ja 25 minuuttia. Tämä ennätys kesti viime syksyyn asti.
- Marraskuussa huomasin ennätykseni siirtyneen 49 minuutin erolla yhdysvaltalais-italialaiselle Cory Pesaturolle. Ennätys on nyt 32 tuntia ja 14 minuuttia. Olen päättänyt, että ennätys otetaan takaisin Savoon. 33 tuntia on minimitavoitteeni, mutta haluan soittaa nyt ainakin 40 tuntia.

Soittoa ulkomuistista ja tauotta

Anssi K Laitinen tulee koettelemaan rajojaan muutoin kuin pelkästään suorituksen keston puolesta.
- Yhtäkään kappaletta en soita kahta kertaa. 40 tuntiin mahtuu noin 700 kappaletta, jotka soitan ilman nuotteja. Haluan tarjota yleisölle kuultavaa samalla periaatteella kuin millä tahansa muullakin keikalla. Säännöt sallivat viiden minuutin tauon jokaiselle tunnille, mutta viime kerrallakin soitin kevyesti 22 tuntia tauotta ja sitten käytin kertyneet tauot putkeen, Anssi muistelee edellistä ME-suoritustaan.

Kuopion Klubi on avoinna yleisölle koko suorituksen ajan, yön tunnit mukaan lukien. Yleisöllä on vapaa pääsy Laitisen ME-keikalle.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Anssi Laitinen 044 567 2365 , anssi[ät]hanuristi.fi https://www.hanuristi.fi/maailmanennatys/2018/
tapahtuma: Olavi Rytkönen 040 562 0836 , olavi[ät]rytkonen.net